Samtalegrupper, kurser og foredrag

Samtalegrupper, kurser og foredrag



Overordnet:

BYD ind med ideer til samtalegrupper, kurser og foredrag - send en mail eller ring. Jeg er altid åben overfor nye vinkler og tiltag, som kan hjælpe DIG/ JER til at få mest muligt ud af DIT/ JERES liv. 


Samtalegrupper/kurser: 

Stort set alle problemstillinger egner sig til at blive drøftet i grupper. Erfaringen viser at gruppedeltagerne oplever, at det er befriende, at mødes med andre som er i "samme båd". Det giver ro og håb, at kunne dele svære problemstillinger, sorger og glæder med ligestillede i et fortroligt rum, hvor der er fokus på tillid og respekt.


Jeg styrer mødet og byder ind med evidensbaseret viden indenfor samtalegruppens/kursets fokusområde, som f.eks. "Livet efter en skilsmisse", "At leve som pårørende til psykisk syge" og "At leve med en kronisk sygdom". Hver deltager får taletid, således at der er mulighed for at sætte ord på det som fylder allermest. Selvom øget viden om ens følelser og adfærd ikke ændrer den faktuelle hændelse og livsvilkår, oplever deltagerne at få det langt bedre - såvel psykisk som fysisk. De føler sig lettede og bliver inspireret af de andre gruppedeltagere.  Ganske få oplever at de har svært ved at være i en så følelsesmættet atmosfære og give sig selv lov til at sætte ord på sine tanker og vise sine følelser, mens andre er tilstede. De vil blive tilbudt enetimer i stedet for, således at de "kun" skal forholde sig til egne problemstillinger og følelser. Efter nogen tid med eneterapi vælger de fleste at begynde på en ny gruppe, hvorved de opnår yderligere indsigter og glæden ved fællesskabet.    


Jeg har arbejdet med samtalegrupper for foreningen Bedre Psykiatri siden 2007, hvorfor jeg har oparbejdet en stor erfaring med at skabe et lærende og trygt rum for alle deltagere. Som deltager i en gruppe kan du være helt sikker på at få ro og tid til at tale om og reflektere over dit levede liv og det som optager dig nu og her.

Jeg sørger for at mødet bliver rundet positivt af - hvad tager hver især med sig hjem? -  og at alle er klar til at "gå ud i den virkelige verden igen".

At arbejde med ens livshistorie giver følelser - gode som mindre gode, hvilket er helt essentielt for at opnå en øget bevidsthed og nye handlemuligheder. Underbevidstheden aktiveres og arbejder stille og roligt videre efter mødet er afsluttet. På efterfølgende møde får du mulighed for at sætte ord på eventuelle tanker og følelser, som er poppet op i den mellemliggende periode.


I et så intensivt forløb kan det være svært at vente med at få talt om tunge følelsesmæssige oplevelser til næste samtalegruppe, derfor tilbyder jeg altid, at deltagerne kan kontakte mig enten på mail eller mobil. Det er ikke sikkert, at jeg svarer med det samme, men det, at du har fået sendt eller indtalt en besked om din oplevelse, gør at "hele dig" føler sig hørt, hvorfor følelserne bliver lettere at bære. 


Nogle deltagere vælger at starte et individuelt terapi forløb sideløbende med samtalegruppen eller kurset, da de oplever, at der er emner, som de gerne vil bearbejde i ro og mag.    



"Ingen kan alt,

alle kan noget,

sammen kan vi alt"
Carl Scharnberg

Typisk forløb for grupper & kurser:


Gruppen starter når der er mellem 10-12 deltagere.


Antal mødegange varierer meget, men typisk mødes gruppen 7-10 gange. Ofte med mulighed for forlængelse.


Mødeinterval:

begyndelsen en gang om ugen, senere hver anden/ tredje uge.



Typisk forløb for foredrag:

Et foredrag består som regel af et enkelt møde på 2-3 timer, men kan også bestå af flere møder med et eller flere gennemgående temaer.


Foredrag:

Jeg er mest vant til at holde foredrag om det at være pårørende til syge familiemedlemmer - såvel somatisk som psykisk, men holder ind i mellem også foredrag, hvor emnet på forhånd er afstemt med arrangørerne. Emner, som f.eks. "Bearbejdning af sorg", "At tage ansvar - udfra den eksistentielle filosofi", "Det biopsykologiske menneske" eller "Min partner forstår mig ikke". 



Copyright @ All Rights Reserved